HTML

vélemény

Egyszerű gondolatok , erről a napról.

Friss topikok

  • Virgogirl: Szia, Szerintem (és biztos lesz, aki ebben megcáfol), a májusfa állítás alapvetően rurális ünnep,... (2009.02.14. 19:19) valentin?

Linkblog

Archívum

valentin?

2009.02.14. 17:22 togó

Úgy gondolom mindenki maga dönti el hogy a Valentin napot hova sorolja, ünnep nem ünnep kategóriába.DE: az már azért elgondolkoztat, hogy miért kaptuk mi ennyire fel, mitől lett ilyen fontos-kedves nekünk, nekik -e nap. Ráadásul- én emlékszem még- nem is kellett nagyon unszolni elég egy reklám kampány hozzá és tömjük a zsebét a kitalálóinak. Hiszen nem titok ez erre ment ki.

Engem azért bosszant ez, mert közben elfelejtjük a mi saját pontosan a szerelemről szóló ,nagyon régi hagyományokat hordozó május első napjáról. Amikor virágkosarat kapnak a lányok a kedvesüktől, májusfát állítanak a kapuk mellé, és mindez a tavasz legszebb időszakára esik.

Vannak helyek ahol él ez a szokás, de miért nem ezt terjesztették el inkább országszerte? Hiszen a virágot ekkorra is meg kell venni, ajándék tárgyat, édességet sem tilos adni, tehát az üzleti része nem sérül. Csak mi mutattuk meg újfent ,hogy ahogy egy ismerősöm szokta mondani: bírka a magyar.

1 komment